Ohita navigaatio

Ammatillisten ohjelmaa Educassa

Educa verkossa -tapahtuma 29. – 30.1.2021

Koronan kurittamassa ajassa Educakin siirtyi verkkoon. Kaksipäiväinen Educa koostuu livestreemeistä sekä ennakkoon tallennetuista ohjelmaosuuksista.

29.1. on kansainvälinen osuus ja 30.1. kolmella lavalla ohjelmaosuuksia. Ohjelmaa pääsee seuraamaan rekisteröitymällä www.educamessut.fi -sivustolla. Ohjelmat on sivuilla katsottavissa tallenteina huhtikuun loppuun saakka, joten mahdolliset päällekkäisyydet ohjelmaosioissa ei harmita niin paljon kuin läsnäolo-Educassa.

Tässä muutamia poimintoja lauantain 30.1. ohjelmaosuudesta:

10.30 – 11.15 Visio-lava (livestreemaus)

Kummallinen korona – poikkeusajan arki ja uutiset

Yle Uutisten toimittajat Matti Rönkä ja Hanna Visala kertovat, kuinka koronauutisia on tehty keskellä poikkeusoloja. Tietoa on paljon, mutta myös väärä tieto alkoi levitä nopeammin kuin itse virus.

10.50 – 11.20 Tahto-lava

Oppivelvollisuus laajenee

Mitä oppivelvollisuuden laajentaminen tarkoittaa käytännössä? Miten toimijat voivat varautua tuleviin muutoksiin? Keskustelijoina kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, johtaja Kurt Torsell, Opetushallitus ja koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

11.30 – 13.00 Visio-lava (livestreemaus)

Puoluejohtajat kuntavaalipaneelissa!

Kuntavaalit ovat todelliset sivistysvaalit, sillä kuntapäättäjät ratkaisevat pitkälti koulutuksen laadun ja tarjonnan ja resurssit.

Esiintyjät: SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin, Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho, Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo, Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo, Vasemmistoliiton 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ja Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo. Paneelin juontajina toimivat MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

13.35 – 14.05 Open Lounge

Uutiset

Uutiset

Uutiskirje 6/2022

01.06.2022

Uutiset

Uutiskirje 5/2022

05.05.2022

Tapahtumat

Yhdistyksemme

SKOn tarkoituksena on valvoa jäsenistön ammatillisia etuja ja tukea jäsenten yleistä hyvinvointia.