Ohita navigaatio

Luottamusmiehet jäsenten tukena ja apuna

Lämpimän, aurinkoisen ja pääosin rentouttavan kesän jälkeen oli tällä viikolla mukavaa aloittaa uusi lukuvuosi. Pääluottamusmiehen näkökulmasta lukuvuoden alku on kiireistä aikaa. Jäsenet lähestyvät kesän aikana mieleen tulleilla kysymyksillä, uudet opettajat kysyvät liiton jäsenyydestä ja työnantajan kanssa pidetään lukuvuoden ensimmäisiä palavereja.

Jäsenet lähestyvät luottamusmiehiä hyvin moninaisilla asioilla. Ehkä useimmiten kysymykset liittyvät työaikaan ja työn resurssointiin. Monesti jäsenet myös haluavat vain keskustella kokemuksistaan työyhteisössä. Olipa kyseessä suuri tai pieniä asia, on luottamusmiehellä aina aikaa kuunnella ja ryhtyä ratkaisemaan jäsenen esille nostamaa ongelmaa.

Joskus asiat voivat olla raskaita myös luottamusmiehelle, ja tämän vuoksi luottamusmiehellä on hyvä olla riittävä tukiverkosto. SKOlla on perinteisesti ollut aktiivinen rooli myös SKOlaisten luottamusmiesten tukemisessa. SKO järjestää vuosittain luottamusmiespäivät, jotka täydentävät OAJ:n luottamusmiespäiviä. Päivien aikana luottamusmies saa tietoa ajankohtaisista asioista ja tärkeää vertaistukea muilta luottamusmiehiltä.

SKO tukee aktiivisesti myös jäseniään tarjoamalla palvelussuhdeneuvontaa sekä ammatillisen toisen asteen että ammattikorkeakoulun opettajille. Palvelussuhdeneuvojat eivät korvaa oman luottamusmiehen palveluja, vaan kyse on täydentävästä palvelusta. Palvelussuhdeneuvojaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä kaikissa työehtoihin liittyvissä asioissa. Palvelussuhdeneuvojien yhteystiedot löytyvät SKOn nettisivuilta: https://sko.oaj.fi/toiminta/palvelussuhdeneuvonta/

Jos jokin asia askarruttaa mieltäsi, ei asian kanssa kannata jäädä yksin. On hyvä olla rohkeasti yhteydessä oman oppilaitoksen luottamusmieheen. Vaihtoehtoisesti yhteyttä voi ottaa SKOn palvelussuhdeneuvojaan, jolta saa toimintaohjeita mieltä painavan asian ratkaisemiseksi.

Toivotan kaikille SKOn jäsenille hyvää alkanutta lukuvuotta!

Atte Korte
Pääluottamusmies
SKOn hallituksen jäsen

Tapahtumat

Yhdistyksemme

SKOn tarkoituksena on valvoa jäsenistön ammatillisia etuja ja tukea jäsenten yleistä hyvinvointia.